Uitwaaien op Terschelling

Vrijdags om 12.30 stapte ik op de boot in Harlingen naar Terschelling. Ik ben gek op de Waddeneilanden en keek daarom ook erg uit naar dit weekendje weg.

B&B de Wadvaarder

Dit weekend verbleef ik bij B&B de Wadvaarder, midden in het mooie dorpje Midsland. Bij de B&B had ik een eenpersoons kamer geboekt. De kamer was klein, maar je hebt ook niet veel ruimte nodig in je eentje. De wc en douche deelde ik met andere gasten. Het was er erg schoon en van alle gemakken voorzien!

De B&B heeft een ruime woon- en eetkamer waar alle gasten de hele dag gebruik van mogen maken. Het is er gezellig ingericht en er staat een prachtige platenspeler die je zelf mag bedienen. Super leuk!

Het ontbijt is hier ontzettend lekker! Verschillende broodjes, streekproducten, eigen gemaakte jam, alles was er! Ik ben niet zo’n ontbijtmens, maar hier heb ik ontzettend van genoten.

De B&B wordt gerund door Annemieke en Gerrit. Twee lieve mensen uit die alles wat ze kenden in Twente hebben achter gelaten om op Terschelling met de B&B aan de slag te gaan. Ik heb ontzettend veel bewondering voor hen. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt en je ziet dat ze veel plezier hebben in hun werk! Ik had het idee alsof ik bij hen logeerde, zo warm en welkom voelt het.

De zee!

Hier ging het mij allemaal om: de zee. Ik ben gek op de zee. De geur, het geluid, het eindeloze zicht en het strand met al z’n verrassingen. Vrijdag was het helaas een grijze dag met veel mist waardoor het soms leek alsof ik alleen op de wereld (of op het strand) was.

Maar zaterdag klaarde het helemaal op en heb ik een strandwandeling gemaakt van bijna 8km in de zon! Geweldig!

The Food!

Zoals ik al eerder noemde was het ontbijt bij de B&B echt geweldig verzorgd. Hier heb ik beide ochtenden heerlijk ontbeten!

Op vrijdag heb ik geluncht bij de Koffiepot waar ik een tosti zeekraalkaas met pesto en tomaat heb gegeten. Dit smaakte heeeeeerlijk (maar het was onderhand ook wel bijna 14.30, dus ik had super honger!). De Koffiepot is een ontzettend gezellig tentje met een goede combinatie van huiselijk en modern. De bediening was ook erg vriendelijk. Een goede start op Terschelling!

Die avond heb ik bij het Witte Huuske gegeten. Het is een schattig wit huisje (hehe) wat van binnen ook heel knus in aangekleed. De dame in de bediening was erg vriendelijk en kwam tijdens het eten gezellig even een praatje maken (ik was immers toch de enige in het restaurant).
Toen ik de menukaart kreeg kwam ik er achter dat je bijna alleen kon kiezen uit schnitzels. Hier had ik me even op verkeken, want ik ben geen schnitzel-fan, maar ik bleef uiteraard gewoon zitten en bestelde een Terschellinger schnitzel met kruidenkaas en cranberry compote.

Ondanks dat de dame in de bediening super aardig is en het restaurant echt ontzettend leuk was aangekleed, was ik toch niet zo tevreden met het eten. De schnitzel was erg taai, de salade uitgedroogd (vooral de komkommer) en de frietjes waren naar mijn mening te slap. Wellicht kwam het doordat ze sowieso weinig gasten hadden en het echte seizoen nog moet beginnen. Ik weet het niet, maar ik vond het erg jammer dat het eten tegen viel en ik dus nu ook niet kan schrijven dat ik er zo lekker gegeten heb. De aankleding en de gastvrijheid krijgt voor mij een dikke 10! En de wijn was ook lekker. Wellicht pak ik er ooit nog eens een biertje op het terras in de zon als ik weer eens op Terschelling ben.

Zaterdag heb ik geluncht bij Pura Vida. Hier heb ik een broodje met oesterzwambitterballen gegeten. Erg lekker en zeker ook aan te raden mocht je ergens in Midsland een leuk lunchtentje zoeken. Pura Vida is een gezellige foodbar met frisse, gezellige inrichting. Tevens is het ook een goede plek om te eten voor vegetariërs en veganisten.

Die avond ging ik eten bij de Drie Grapen. Hier ben ik al eens eerder geweest toen ik met mijn ouders op Terschelling was, een paar jaar geleden. We hebben er toen echt geweldig lekker gegeten en dat was deze keer niet anders! Ik ging voor de Mermaid Rif: Lamstournedos, mals vlees met pittige kruiden, knoflook, champignons en een aparte veenbessensaus. Man, o man, wat was dat lekker! Dit restaurant levert geweldige kwaliteit. Lekker eten, vriendelijke bediening en een gezellige aankleding. Top!

Terug naar het vaste land

Zondag had ik de boot van 12.30 terug naar Harlingen. Het weer was nog steeds prachtig en daarom kon ik lekker buiten op het dek zitten.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het erg spannend vond om alleen op Terschelling te zijn. Niet dat ik het eng vond, maar meer omdat de laatste keer Waddeneiland met Ingmar was en dit de eerste keer was dat ik echt alleen weg ging. Achteraf gezien was het misschien iets te snel en was ik te veel op de “ik-ben-een-onafhankelijke-vrouw-en-kan-alles-alleen” tour, maar gelukkig heb ik nog wel wat kunnen genieten van het prachtige eiland.

Uitwaaien op Terschelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven