Sauna en Beauty Oase

Ingmar en ik zijn afgelopen maandag weer naar de sauna geweest. We proberen eens in de 2 á 3 maanden te gaan en daarmee echt even een momentje voor ons tweetjes te pakken. Even een dagje genieten.

Deze keer bezoeken we Sauna en Beauty Oase in Nederasselt. Ja, dit sauna complex is meerdere malen in de media verschenen i.v.m. camerabeelden die op het internet zijn verschenen. Deze camera’s zijn verwijderd en Ingmar en ik hebben besloten ons hier verder niet druk over te maken. Het is een fijn sauna complex met vriendelijk personeel waar we goed tot rust kunnen komen. 

Dit is voor ons het tweede bezoek in Nederasselt. De vorige keer was erg goed bevallen en via vakantieveilingen.nl heb ik lekker goedkoop 2 tickets kunnen bemachtigen incl. een Jamaicaanse rasul-behandeling. 

Bij aankomst om 10.30 is de parkeerplaats al aardig vol. We hadden verwacht dat het op de maandag wel rustig zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. We gaan naar binnen en worden vriendelijk verwelkomt door het personeel achter de balie. Na een korte check van onze reservering krijgen we onze polsbandjes en worden we naar kleedkamer 2 verwezen. De polsbandjes vind ik altijd erg prettig. Bij sommige sauna’s krijg je namelijk een sleuteltje die je dan kan achterlaten bij het restaurant. De rubberen bandjes kan je de hele dag bij je dragen en bij het bestellen van iets te eten of te drinken worden de bandjes gescand. Geen gedoe met namen of kluisnummers doorgeven. Ideaal. Na afloop van je sauna-bezoek lever je de bandjes weer in en betaal je de rest van de rekening. 

Maar zo ver zijn we nog niet! We hebben nog een hele dag relaxen voor de boeg. We beginnen met een lekkere douche en stappen daarna de boomgaard-sauna in. Dit is een sauna van 80 graden met een lekkere geur. Ondanks de drukte weten we toch een plekje te bemachtigen en genieten we van onze eerste sauna van deze dag. 

Na de sauna moet je altijd goed afkoelen. Ikzelf vind een dompelbad of stortdouche net iets te veel van het goede als de temperatuur buiten ook al tegen het vriespunt ligt. Daarom ga ik voor een lauwe douche die ik steeds ietsjes kouder maak zodat ik langzaam afkoel. Ingmar durft het echter wel aan om buiten (!!) in het dompelbad te stappen, maar vertelt achteraf dat het toch wel voor wat hartkloppingen heeft gezorgd. 

Als we goed zijn afgekoeld gaan we voor het Turks stoombad met pepermuntgeur. We zijn allebei een verkouden en dit stoombad zorgt ervoor dat onze luchtwegen weer een beetje tot rust komen. Heerlijk is dit. 

We douchen ons weer af en besluiten buiten naar de Finse Löyly sauna te gaan. Deze sauna is 90 graden en ’s middag worden hier opgietingen gegeven. Het is rustig en daarom kan ik languit liggen en genieten van de warmte op mijn huid. 

Buiten is er onder een overkapping een zwembad waar we even rustig wat rondjes kunnen zwemmen en gezellig kunnen kletsen. Er is alleen één nadeel… Ik moet er ook weer uit… En ik bén een koukleum!! Snel klim ik langs het trappetje omhoog en schiet ik in mijn badjas. Brrrrrr… snel weer naar binnen waar het lekker warm is. 

Zoals ik al eerder aangaf hadden we tickets inclusief een rasul-behandeling. Om 13.00 begint deze behandeling en worden we een donkere en sfeervolle ruimte in geleidt. We zijn in totaal met 12 personen en dat past ook prima. De behandeling bestaat uit douchen, luisteren naar Jamaicaanse muziek en een Jamaicaanse meneer die een verhaal vertelt, genieten van de stoom die vrij komt en ondertussen mogen we ons 2 keer insmeren met een soort schuim en lotion. Het voelt heerlijk op de huid, maar heel eerlijk… Ik kan moeilijk ontspannen tijdens deze behandeling. De bankjes waar we op zitten lopen af en zijn net te hoog waardoor ik elke keer naar voren glijd. Ik zag dat hier meer mensen last van hadden. De lotion is ook nog eens glibberig waardoor ik helemaal geen houvast meer heb. Als ze dit zouden verhelpen, zou de behandeling meer ontspannen zijn. Verder is het een heerlijke behandeling. 

Na de rasul-behandeling gaan Ingmar en ik een hapje eten. Ik heb altijd ontzettende honger tijdens zo’n dagje sauna en Ingmar juist helemaal niet. Daarom neemt hij een soepje en ik een Oase burger. Ik heb hier ooit de fout gemaakt een salade te nemen (die overigens heel lekker was!) en ’s middags naar een opgieting te gaan. Toen ben ik bijna flauwgevallen en moest de saunameester mij naar een bankje slepen waar ik een sportdrankje kreeg en rustig bij moest komen. Dit wilde ik deze keer voorkomen :).

Het eten heeft goed gesmaakt en nadat we het even rustig hebben laten zakken gaan we voor een heerlijk kruidenbad. Het ruikt hier naar lavendel en we kunnen ons echt even lekker ontspannen. Ik val hier zelfs bijna in slaap! 

Dan is het tijd voor de opgieting. Bij een opgieting zit je in een sauna (deze is 90 graden) en is er een saunameester die water met geuren over de warme stenen gooit en vervolgens deze geurende lucht verspreidt door middel van verschillende wappertechnieken (geen idee of dit het juiste woord is) met handdoeken en waaiers. Op het moment dat ik zo’n vlaag hete lucht over me heen krijg, krijg ik een soort siddering door mijn lijf. Ken je het gevoel als je koud bent en ineens in een warm bad stapt? Daar lijkt het een beetje op.
Wat ik altijd erg amusant vind zijn de reacties van de mensen tijdens zo’n opgieting. Zo was er een meneer (ik denk begin 40) die heftig zat te puffen en gierende geluidjes aan het maken was. De mensen om hem heen reageerde wat geïrriteerd, maar ik vond het wel grappig. De man liep hiervoor namelijk in zijn nakie buiten rond te stampen als een trotse macho haan en blijkt het nu toch wel wat moeilijk te hebben. Klein beetje leedvermaak…

Na de opgieting is het tijd om even goed af te koelen. De hele dag drinken we ook veel water, want we verliezen natuurlijk ontzettend veel vocht door al dat zweten. Ze hebben hier van die kraantjes die water zachtjes naar boven spuiten zodat je niet onder een kraan hoeft te hangen. Slim en hygiënisch.

We genieten nog even van de lavendelsauna, het buitenzwembad (ja, echt…) en na een uitgebreide douche besluiten we weer richting huis te gaan. 

Het was een heerlijk ontspannen dagje. Het personeel hier is ontzettend vriendelijk en het complex is mooi en schoon. Daarnaast is het niet te groot en ook niet te klein. Er is genoeg variatie aan saua’s en baden waardoor je hier makkelijk een hele dag kan vertoeven. Ik ben weer helemaal zen en mijn lijf voelt schoon en opgeladen. Die nacht slaap ik als een roos… 

Sauna en Beauty Oase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven