Mijn apps!

Als blogger en nieuwsgierig persoon ben ik erg gehecht geraakt aan mijn telefoon. De eindeloze hoeveelheid lijstjes, Social Media, mail, camera… Onderhand heeft een mobiele telefoon onwijs veel mogelijkheden en daarom deel ik met jullie hierbij mijn meest gebruikte apps!

Facebook

Uiteraard gebruik ik Facebook om mijn blog te promoten, maar daarnaast vind ik het ook leuk om via de digitale weg op de hoogte te blijven van bepaalde gebeurtenissen in de levens van mijn vrienden. Natuurlijk is daar ook het verschil tussen echte vrienden en Facebook vrienden. 3 jaar geleden had ik mijn Facebook-profiel verwijderd en een nieuwe aangemaakt waarbij ik het voornemen had alleen echte vrienden toe te voegen. Onderhand is die vriendenclub uitgebreid met vage kennissen, aanhang van vrienden, verre familieleden en oude medescholieren, dus dat voornemen is niet helemaal goed uitgepakt. Achteraf vind ik dat ook niet meer zo erg, want op deze manier kom je nog eens leuke en lieve mensen tegen waar je anders nooit mee in contact zou komen.

Ook gebruik ik Facebook voor het verkopen van spulletjes in de vele verkoop-groepen en volg ik een aantal pagina’s, zoals NOS, pagina’s van leuke cafés in de buurt en komende evenementen.

Instagram

Ik zit nog niet zo heel lang op Instagram, pas sinds september 2018. Ik vond het een leuke toevoeging op mijn blog waar ik eens in de zoveel tijd een foto plaats van de mooie dingen die ik tegen kom in het leven. Eerlijk gezegd zou ik wel wat meer op Instagram willen delen, maar helaas vergeet ik het nog wel eens en is de gebeurtenis waar ik over wilde posten alweer voorbij voordat ik een foto kon maken.. Dit betekent wel dat ik meer met het moment bezig ben, dan met het delen van het moment op Social Media, wat dan weer een pluspunt is :). Hierover vertel ik straks meer.

En dan heb je nog de Stories op Instagram… Ik zie regelmatig leuke filmpjes voorbij komen van mensen (vaak medebloggers) die dan iets vertellen over waar ze mee bezig zijn of wat ze mee hebben gemaakt. Dit lijkt mij ook super leuk om te doen, maar elke keer als ik een filmpje heb gemaakt en het terug kijk dan vind ik het er altijd super gemaakt uit zien… Misschien moet ik gewoon wat meer oefenen, maar het blijft elke keer wel spannend.

Verder gebruik ik Instagram om uiteraard mijn vrienden te volgen, maar ook om inspiratie op te doen bij andere bloggers. Ik vind het leuk om te lezen of te horen over het leven van een ander. Het inspireert me, geeft me nieuwe ideeën en geeft me vaak ook even weer de boost om zelf ergens mee aan de slag te gaan!

WhatsApp

Natuurlijk kan ik, net als vele anderen, niet zonder Whatsapp. Het is een fijn middel om even snel te communiceren, maar ook om soms hele gesprekken te voeren. Zo maak ik bijvoorbeeld steeds meer gebruik van spraakberichten. Het enige nadeel hieraan is dat je moeilijk terug kunt kijken wat iemand gezegd heeft. Dan is typen toch weer praktischer.

Mijn aantal groepen probeer ik echt zo minimaal mogelijk te houden. Anders word ik gillend gek. Daarom heb ik maar 4 groepen: Werk, de Kaasclub (clubje vriendinnen van de middelbare school), met mijn ouders en de Alert app van het dorp waar ik woon.

Agenda en Todoist

Ik gebruik de Agenda-app van Google. Hier kan je makkelijk je weekoverzicht zien, activiteiten verschillende kleurtjes geven, locaties toevoegen en nog veel meer. Ik heb verschillende agenda’s geprobeerd (papieren agenda, bullet journal, structuurjunkie planner), maar ik kom toch elke keer terug op mijn digitale agenda. j=Je hebt het makkelijk bij de hand, je wijzigt makkelijk je afspraken en je kan er dus van alles aan koppelen. Ook kan je herinneringen maken in de app, maar daar gebruik ik de app Todoist weer voor.

Todoist is een handige app waar je verschillende to do lijstjes kan maken (ach nee!?) die je kan koppelen aan tijd en data, projecten, labels, prioriteit en je kan terugkerende taken maken. De app houdt je productiviteit bij en je kan ook levels bereiken door een bepaalde hoeveelheid taken af te maken. Het werkt motiverend en het is erg overzichtelijk.

Pinterest

Wauw… Waar gebruik ik Pinterest niet voor? Overal waar ik inspiratie voor zoek haal ik altijd even deze app erbij. Of het nou is voor het inrichten van en krap toilet of een koolhydraat-arm diner is, alles is mogelijk. Geweldige app!

Camera

Er zit gelukkig een hele goede camera op mijn telefoon! Ik maak foto’s voor mijn blog, Instagram, vakantiefoto’s of puur ter herinnering.

Mail

Ik gebruik één app voor al mijn mail en dat is gewoon de e-mail app die al geïnstalleerd stond op mijn Samsung Galaxy S7. Door alle mail in één app te houden is mijn app-overzicht minder druk. Ik heb niet alle mailtjes door elkaar staan, maar ik kan kiezen welke inbox ik per keer wil zien.

Spotify

Waar zou ik zijn zonder Spotify… Al jaren heb ik mijn telefoonabonnement (KPN) gekoppeld aan mijn Spotify-account en dat werkt prima! Ik kan alle muziek luisteren die ik maar wil en ik maak regelmatig nieuwe afspeellijsten voor een bepaalde situatie (voor in de auto, ’s ochtends vroeg, bij bezoek, enz.). Mijn account heb ik ook op mijn laptop en mijn tablet staan zodat ik altijd muziek aan kan hebben.

Wat ik ook handig vind ( en dit is gruwelijk lui! ) is dat, wanneer ik mijn tablet aan de boxen gekoppeld heb en daar mijn muziek op luister, ik vanaf de bank op mijn telefoon mijn muziek op mijn tablet kan bedienen. Vet chill :).

Bankieren en Grip

Deze apps van ABN AMRO zijn super handig. De Bankieren app is overzichtelijk en handig bij het overmaken van geld en dergelijke. De app Grip heb ik pas sinds kort, maar ook dit bevalt prima! Deze app houdt bij hoeveel geld ik binnen krijg en uit geef, maar ook in welke categorie dit valt. Zo kan ik aan het eind van elke maand zien hoeveel geld ik heb uitgegeven aan bijv. boodschappen, kleding of uitjes en waar mijn inkomsten vandaan komen. Dit allemaal in een handig grafiekje :). Eerder deed ik dit altijd zelf in Excel, maar met deze app scheelt me dat veel tijd.

Ook kan je een limiet zetten op bepaalde uitgaven. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je voor kleren elke maand een budget hebt van 150 euro. Wanneer je bijna aan je budget zit krijg je een kleine waarschuwing. Super handig!

Stocard

Ik werd helemaal gek van alle pasjes in mijn portemonnee en alle apps op mijn telefoon waar ik punten mee kon sparen bij winkels. Toen ik erachter kwam dat het met deze app veel makkelijker kon was ik gelijk verkocht! In deze app kan je al deze pasjes verzamelen en hoef je dus bij de winkel alleen maar Stocard tevoorschijn te halen. Even de juiste winkel aanklikken, laten scannen en je bent klaar.

Insight Timer

Dit is mijn meditatie-app. Hier zit een timer in, maar ook geleidde meditaties, podcasts, muziek en nog veel meer. Een heerlijke app die ik eigenlijk te weinig gebruik… Daar wil ik verandering in gaan brengen!

Wekker voor jou

Deze wekker ziet eruit als de vroegere wekker die ik naast mijn bed had staan. Rode cijfers. Ik kan de helderheid instellen, verschillende wekkers zetten en er zit een doorbrand-beveiliging op dus hij kan de hele nacht aan blijven staan. Ik vind het altijd prettig dat ik ’s nachts kan zien hoe laat het is als ik even wakker word. Daar is deze wekker ideaal voor.

Ultimate Guitar: Chords & Tabs

Deze app gebruik ik als ik muziek maak. Je zoekt het nummer wat je wilt spelen op, opent het chords of tabs bestand en je kan muziek maken! Het meest gebruik ik de chords optie. Hierbij zie je de tekst van het liedje met daarboven de akkoorden aangeduid als A, CM, F4, enz.

NU.nl

Elke ochtend check ik het nieuws. Hiervoor gebruik ik NU.nl en Facebook.

Overige apps

Naast de bovenstaande apps heb ik ook nog een aantal apps die ik niet veel gebruik, maar wel sporadisch nodig heb. Denk hierbij aan apps van winkels (Wehkamp, H&M, Bol.com), Vakantieveilingen, NS, Funda, Tiny Scanner (handig als je geen scan apparaat in de buurt hebt), Translate, Tikkie (voor het sturen van betaalverzoeken), QR Code Reader, en Datumprikker.

StayFree

Dit is misschien welk de belangrijkste app van allemaal. Het houdt bij hoeveel ik op mijn telefoon zit en hoeveel ik bepaalde apps gebruik. De app zorgt ervoor dat ik niet te veel op mijn telefoon kijk en ik krijg een waarschuwing als ik bijna aan mijn tijdslimiet zit van bijv. Facebook. Elke week kan ik mijn telefoongebruik terug zien in mooie grafiekjes (love it!).

Mijn apps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven