de Millinger Theetuin

Kekerdom is een klein plaatsje met een schattig kerkje vlak bij Millingen aan de Rijn (Gelderland). Het dorpje ligt op zo’n 12 km afstand van Nijmegen. De weg hiernaartoe vind ik altijd een bijzondere ervaring, omdat je door de polder rijdt met aan de ene kant de Waal en aan de andere kant de heuvels van Nijmegen en Beek. Vanaf Kekerdom loop je zo het natuurgebied van de Millingerwaard in. Hier tref je een variatie aan van weidsheid, bos, water en loslopende koeien. Onderweg verschijnen bordjes met daarop “Millinger Theetuin”. Volg deze bordjes en je komt op een plek die je zal bijblijven voor de rest van je leven.

Ik ben zelf al een aantal keer bij de Millinger Theetuin geweest. Het is een prachtige plek waar ik me altijd welkom voel. Je kan er even neerstrijken voor een kopje thee tijdens een wandeling, maar ze hebben ook een uitgebreide ontbijt, lunch, high tea en allerlei andere lekkernijen op de kaart staan. Zeker de moeite waard om eens te proberen! Het personeel is ontzettend vriendelijk en altijd in (als het niet te druk is) voor een gezellig praatje. Zo ook Rob, de huidige eigenaar van de Millinger Theetuin.

Het is een plek waar je even tot jezelf kan komen en waar je kan genieten van de natuur en de prachtige aankleding in oriëntaals-mediterraanse stijl. Zo biedt de theetuin een hele boel verrassingen! Naast het ontvangstgebouw waar je thee en lekkernijen kan bestellen is er buiten nog zat te ontdekken. Bijvoorbeeld een half open theehuis met warme kleuren en een mooi fonteintje ervoor met blauwe tegeltjes.

Daarnaast heb je vele leuke zitjes en kleine paadjes die door de tuin heen leiden. Ik vind het altijd erg leuk om hier langs te struinen. Het voelt als een soort ontdekkingstocht en elke keer vind ik weer iets wat me verwondert. Prachtige bloemen, een trompetboom met een stoeltje eronder of gewoon de sfeer die de tuin met zich meebrengt.

Vind je het leuk om bijzondere plekjes te ontdekken rondom Nijmegen? Wil je eens wat anders doen met vrienden in plaats van weer een drankje in de stad? Of wil je gewoon even ontsnappen van het dagelijkse (drukke) leven en even tot jezelf komen? Dan is de Millinger Theetuin zeker een plek die je eens moet bezoeken!

 

de Millinger Theetuin

Eén gedachte over “de Millinger Theetuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven