Adviescolumn: Opzoek naar een zinvoller leven

Via typsicheva.official@gmail.com kunnen mensen mij (anoniem) vragen stellen die ik dan hier in mijn blog beantwoord. Heb je ook een vraag of zit je iets dwars wat je met me zou willen delen? Stuur dan een mail en dan beantwoord ik deze in mijn blog!

Hallo Eva,

Met lichte schaamte schrijf ik je deze mail. Ik heb namelijk het idee dat ik iets mis in mijn leven terwijl ik eigenlijk niet mag klagen. Mijn familie is geweldig, ik woon met een vriendin in een mooi appartement in Emmen Centrum, mijn baan is precies wat ik altijd al wilde (ik werk in een modewinkel als styling adviseur) en ik heb genoeg vrienden waarmee ik wekelijks een drankje doe in het café. Toch heb ik het gevoel dat ik me verveel… Ik  tel de minuten af bij alles wat ik doe en kijk altijd uit naar wat er nog komen gaat. Ik voel me futloos, verveeld en elke avond heb ik het gevoel dat ik weer niks bereikt heb in mijn leven. Waarom voel ik me zo als mijn leven zo perfect is?

Groetjes, verveeldedamevan28jaar


Beste verveeldedamevan28jaar,

Bedankt voor je mail! Je hoeft je absoluut niet te schamen voor je verhaal. Het feit dat je leven perfect lijkt en je tegelijkertijd meer behoefte hebt aan een betekenisvoller leven vertelt mij alleen maar dat je niet bij de pakken neer wilt zitten. De vraag is alleen nu, hoe geef je meer betekenis aan je leven?

Je zegt dat je de minuten aftelt en alleen maar uitkijkt naar wat er nog komen gaat. Het is dan ook niet gemakkelijk om altijd je aandacht te houden bij hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent. Het mooie is dat je aandacht kan trainen. Neem eens een paar keer op de dag een momentje waarbij je even bewust waarneemt. Wat hoor je? Wat zie je? Wat voel je? Zie je misschien een tevreden glimlach van een klant die je net geholpen hebt? Wat doet dat met je? Of proef je een heerlijke wijn die je in eerste instantie zonder erbij na te denken gewoon had opgedronken?

Misschien denk je nu: Maar ik mis juist iets in mijn leven. Moet ik er dan niet iets aan toevoegen? Het zal je verbazen hoeveel zinvoller je leven zal aanvoelen wanneer je meer aandacht schenkt aan wat je in eerste instantie al hebt. Het kan in het begin wat onwennig aanvoelen, maar net als met elke training word je er steeds beter in en zul je resultaten gaan zien.

Vind je het toch lastig om meer aandacht te schenken aan de momenten in het nu? Dan zou je eens een Mindfulness-cursus kunnen overwegen. Hierin helpen ze je om stap voor stap meer in het nu te leven en hierdoor meer zingeving te beleven.  Je kan even checken bij je zorgverzekeraar of je het eventueel vergoedt kan krijgen.

Het mooie aan bewuster leven is dat er steeds meer dingen je zullen opvallen. Zo kan je meer plezier beleven aan de dankbaarheid van een vriendin die je net advies hebt gegeven, of voel je meer ontspanning omdat je je niet meer druk maakt over wat nog komen gaat. Aandachtsgericht  leven heeft vele voordelen.

Wanneer je bewuster leeft kan je zuiverder kijken naar wat je eventueel wilt veranderen of toevoegen aan je leven. Dit kan van alles zijn!  Misschien kom je er wel achter dat je toch in een andere branche wilt gaan werken, of dat je meer de natuur in wilt in je vrije tijd. Of misschien kom je wel tot de conclusie dat er niks hoeft te veranderen.

Ga kijken wat voor jou het beste voelt en veel succes!

.Liefs, Eva

Adviescolumn: Opzoek naar een zinvoller leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven